De gode iværksætter vaner

Kategorier Gode råd

Behøver man gode vaner som selvstændig?

Jeg læser (lidt for) ofte om selvstændige, som kan berette om at de fortsat sidder derhjemme og arbejder i nattøjet. Jo, det lyder da utrolig hyggeligt at kunne blive i sengen hele dagen, men for mig, lyder det mere som om at du er sløset og ikke rigtig kommer i gang. Det er nemt at få dårlige vaner, men man kan ende med at sidde fast.

Vil du gerne have andre til at tage dig seriøs?

Så skal du starte med dig selv. Stå tidligt op hver dag. Spis en god sund morgenmad. Tag dit bedste tøj på. Læg en makeup, som passer til dig. Sæt dig herefter foran din computer, ved dit skrivebord og lav dit arbejde. Nu er du præsentabel, som hvis du var taget ind på et kontor, med kolleger. Nu kan du også begynde at tage dit arbejde mere seriøst. Og jeg tør godt garantere dig for at du når langt mere, end hvad du tidligere har gjort. Nu er du nemlig på arbejde.

Overspringshandlinger

Vi kender dem allesammen. Især, hvis man arbejder hjemmefra. Der er lige en serie på Netflix, som man godt kan binge et par afsnit af. Opvaskemaskinen skal jo egentlig også tømmes. Måske var det egentlig meget hyggeligt at gå rundt og tørre støv af på panellerne. Nøj, jeg kan komme på mange ting, som jeg pludselig godt gider, når jeg har en tung opgave foran mig.

Derfor har jeg lavet et hjemmekontor, hvor jeg sidder i et hjørne, som vender væk fra alle mine mulige overspringshandlinger. Når jeg sidder her, SKAL jeg arbejde. Og jeg må først rejse mig, når klokken slår frokosttid. Det hjælper mig med at forblive seriøs omkring mine opgaver og komme i mål.

Skab ro omkring dig

Hvad giver dig ro? På mit skrivebord har jeg store krystaller, sammen med nogle nørdede bøger om kommunikation. Min flodhest fra Kay Boye, som jeg fik af mine forældre, da jeg fik min første løn i mit firma, står i vindueskarmen og smiler til mig, med en blyant i munden. Til sidst har jeg tre store planter, samlet i en gammel gryde, for at få lidt grønt ind i rummet. Når jeg sætter mig ned på kontorstolen og ruller ind til mit skrivebord, så har jeg ro omkring mig. Find dit “arbejdshjørne”, hvor du kan slappe af og sæt dig der.

Hvordan er din døgnrytme?

Når du har fundet din plads i hjemmet og i dig selv, skal du arbejde på din daglige arbejdsrytme. Mange kreative, arbejder bedst om natten, hvilket godt kan skabe nogle problemer. Jeg sidder f.eks. og skriver på dette blogindlæg kl.23.09, fordi det er der, min hjerne kører på sit højeste blus. Men hvis jeg arbejdede fra kl.18-02.00 hver dag, så tror jeg nok at mine kunder, venner og mand, ville blive pænt trætte af mig. Så find en rytme, som passer både til dig og dine omgivelser.

Nogle gange kan jeg mærke at jeg bare skal have lov til at arbejde igennem. Så fortæller jeg det til min mand og så knokler jeg indtil klokken er 03-04.00 om natten. Det er selvfølgelig vigtigt at tjekke i kalenderen, om man kan tillade sig at sove længe dagen derpå. Men hvis der er grønt lys, så kør på, når du mærker kreativiteten blæse igennem kroppen.

Flere af mine kunder siger “godmorgen”, når de taler med mig sen formiddag, fordi de ved at jeg ofte kan finde på at arbejde hele natten. Derfor er mine arbejdstider også sat derefter. Min arbejds mobil tændes kl.11.00, da jeg i så fald er sikker på at være vågnet og udhvilet fra nattens arbejde.

Så er du klar!

Nu har du gjort alt hvad du kan gøre, for at være bedst stillet. Så er det bare at komme i gang med at knokle for at lande flere kunder og få flere opgaver. Alt held og lykke herfra.

Olivia
Rose Media

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Læs min privatlivspolitik her.

Kommunikationsrådgiver for start up-virksomheder, nystartede,
selvstændige og freelancere.

Jeg hjælper dig med at finde din rette vej, holde din gejst i live og brænde igennem, så din virksomhed kan blomstre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *