Ingen kan klare det hele alene

Kategorier Gode råd

Hvorfor skal jeg samarbejde med andre?

Du kan ligeså godt starte med at indse at du ikke kommer langt på egen hånd. Det betyder ikke at du skal ud og investere dine penge i nye medarbejdere, for det ved vi alle at man ikke har råd til, når man er en ny startet virksomhed. Til gengæld er sparring og et godt netværk ALT værd. Uden dette, havde jeg ikke selv været der hvor jeg er i dag.

Ved at sparre med andre, får du nye input og idéer, som du ikke selv har kunne se, da man let kan stirre sig blind på opgaverne. Du får heller ikke følelsen af at være helt alene. For lad os være ærlige – det kan hurtigt blive ensomt at være den eneste på kontoret. Hver dag. Jeg sparre både over telefonen, via messenger eller over en kop kaffe. Det kan være om alt omkring kunder, idéer, nye opgaver eller tiltag. Det er rart at have nogle at vende tingene med. Samtidig giver det en god følelse i kroppen, at hjælpe andre med deres problemstillinger. Det giver dig også et indtryk af at du ikke er den eneste, som står med lige netop dette problem eller denne følelse, når alt virker umuligt og de kan nikke genkendene dertil.

Katrine fra Bloggers By Heart og jeg, til et presse event i Tivoli, København.

Hvem skal jeg så sparre og netværke med?

En god idé er at tilmelde sig forskellige netværks grupper på Facebook. Hvis du er kvinde, kan jeg anbefale blush, som er et netværk udelukkende for kvinder. Der er en lidt anden stemning, end de generelle iværksætter grupper som du finder. Men find din egen rytme og se om du kan connecte med nogle mennesker, som har samme værdier som dig. Ellers kan jeg anbefale at tage med til diverse events, for selvstændige. I københavn er der en masse, samt foredrag og workshops, som intet koster. Hvis du er god til at mingle, så får du hurtigt nye venner indenfor branchen. Og er du ikke? Så er det på tide at lære det.

Hvornår skal vi så samarbejde?

Som jeg skrev tidligere, så kan du ikke klare alting alene. Derfor er det en fantastisk idé og ikke mindst, en mulighed for at teame op med andre. Under “samarbejde” finder du de personer, som jeg selv nøje har udvalgt til at være en del af mit team. Og omvendt. Mine kunder spørger mig ofte om jeg kan anbefale en person, til de opgaver, som jeg ikke selv vil kalde mig ekspert i. Her kan jeg helt trygt og roligt sende dem videre til kompetente mennesker, hvor jeg ved at de ikke vil blive skuffede. Det er de samme slags mennesker du skal finde indenfor dit felt.

Den vigtigste regel her, er at du har en god mavefornemmelse. Ellers skal du ikke indgå samarbejdet. Det er et af mine bedste råd. Men det gælder sådan set for alt her i livet. Mærk altid efter i maven, når du skal tage nye beslutninger i dit business.

Så ud i verden og fortæl om dig selv, så du kan få de rigtige personer med på dit drømme team.

Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke med dit projekt.

Olivia
Rose Media

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Læs min privatlivspolitik her.

Kommunikationsrådgiver for start up-virksomheder, nystartede,
selvstændige og freelancere.

Jeg hjælper dig med at finde din rette vej, holde din gejst i live og brænde igennem, så din virksomhed kan blomstre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *