Mine vilde købere og mit endnu vildere netværk

Kategorier Sociale medier

Man må gå lidt igennem, for at sælge ud…

Jeg kan snart lave en top 5, over de mest skrækkelige oplevelser, jeg har haft, når jeg har skulle sælge ud af mine ting.

Da jeg tror utrolig meget på bæredygtighed og meget gerne, vil have at alt hvad jeg ejer, går i rotation, sælger og giver jeg rigtig mange ting væk, i stedet for at smide ud.

Derfor får jeg, desværre, også et par tossede oplevelser med på vejen. Her får I lige et par af de gode historier.

Frys-selv-is

Jeg havde et efterår, stadig fryseren, fyldt med frys-selv-is, fra sommeren. Jeg vidste at jeg aldrig fik dem spist, så jeg tænkte at jeg ville give dem væk. Det slår jeg op i en giv væk gruppe, på Facebook- Der går ikke mange minutter, før end jeg er lagt for had, af en masse internetkrigere, som flår mig og mit opslag fra hinanden. De syntes bl.a. at det er grænseoverskridende, ulækkert og meget forkert, at jeg vil give sådan noget væk. Det skal lige sige, at de kun har været transporteret hjem fra Brugsen, ud af pakken og ind i mit køleskab. Og så havde de boet der i et par måneder. Jeg fik vrede beskeder i min indbakke og aldrig, har jeg måtte forsvare mig selv så meget, som da jeg ville give disse is væk. Det endte med at en mor, kom forbi med hendes lille generte dreng, som ELSKEDE sun-lolly´s. Så derfor fik han én, hver aften, efter aftensmad. De fik en bærepose med hjem og han strålede af lykke, hele vejen ned af gaden. Det var det hele værd. Men, så fik jeg da lært, hvad internettet mener om frys-selv-is.

“Trusler for et tøjstativ”

En anden, har truet mig med “død eller sygdom”, som hun råbte ind til mig, igennem min hoveddør. Det gav ikke så meget mening. Det hele startede med, at jeg ville give et stort jern tøjstativ væk. I mit opslag, skrev jeg at det var gratis, men at det krævede to mand, at løfte det ned fra 1 sal og jeg ikke ønskede ridsede gulve, så det var mit eneste krav. En dame reagerer på opslaget og siger at hun gerne vil hente det. Det giver jeg hende lov til, giver hende min adresse og hun skriver at hun er på vej. Jeg svarer, for at høre om hun har husket at tage en anden person med? Hun taler udenom og skriver at det er svært at finde parkering i nærheden. Jeg spørger derfor igen. Til sidst skriver hun, at nu er parkeringspladsen jo fundet, så jeg må give hende stativet, selvom hun kommer alene. Jeg svarer hende, at det ikke er muligt, da det ikke var en del af vores aftale. Hun bliver meget vred og begynder at skælde mig ud. Jeg kan fra mit vindue, se en vred dame, komme gående ned af gaden og hen imod min dør. Hun begynder straks at kime mig ned, på dørtelefonen. Jeg står helt stille oppe i min lejlighed og venter på at hun skal gå. Men hun bliver bare ved med at buzze på knappen. Da jeg tænker, at smutte ud af min bagdør, går det op for mig, at det er samme tidspunkt, at min søde nabo plejer at komme hjem, fra hans morgenløbetur. Og ganske rigtigt. Han er sød og lukker hende uvidende, ind af døren. Så nu står hun oppe ved min papirstynde hoveddør, og hamrer løs, imens hun skriger, at jeg skal åbne døren og at hun ved at jeg er derinde. Her er jeg så lamslået, at jeg står bagerst i min stue, med min telefon klar på 112, i tilfælde af at hun skal bryde igennem døren og komme efter mig. Mit gulv er gammelt og knirker, ved det mindste fodtrin, så jeg tør ikke bevæge mig. Efter, hvad der føles som en evighed, kan jeg høre at hun bandende, går ned af trappen, og smækker med vores dør, for efterfølgende at fortsætte med at skælde mig ud i indbakken. Til sidst blokerer jeg hende. Men det stopper ikke her. Nu går hun hjem og begynder at skrive på mit opslag, hvor jeg vil give stativet væk og fortæller alle, at hun er dukket op, uden at jeg har ville lukke hende ind. Straks får jeg hele gruppen, af mange tusind mennesker, efter mig. Og admin blokerer mig til sidst og smider mig ud af gruppen, uden at jeg kan få lov til at give mit besyv med. Jeg får dog til sidst hul igennem og kommer tilbage i gruppen, så jeg kan fortælle, hvad der i virkeligheden er hændt. Det hele ender med, at det er hende, som bliver smidt ud og mit online ry er “restored”

“Glem alt om ekstra betaling”

Så sent som i går, skrev en kvinde til mig, omkring en Octopus taske, som jeg havde sat til salg, for en tiendedel af original prisen. Hun havde alverdens mærkelige spørgsmål og lød næsten mistænksom på, om jeg mon havde røget eller gjort den beskidt. Jeg besvarer høfligt alle hendes mange spørgsmål, omkring standen, hvortil hun fortæller at jeg må komme ud med den til hende, da hun har kræft og er dårligt gående. Hun siger at hun bor på Frederiksberg. Jeg svarer at det ved jeg ikke lige om jeg kan, men hvis det er tæt på, hvor min gode veninde bor, så kan jeg eventuelt godt komme forbi, men at der så ville komme omkostningerne, fra turen derud, oveni. Herefter svarer hun “Glem alt om ekstra betaling, så langt er der ikke fra Sydhavnen og så er de tasker ikke svære at få fat i”. For det første, bor jeg næsten helt ude i Hvidovre. Det koster mig 25 kr. at komme ud til hende og tilbage. Og oveni det, tager det én time. Jeg overvejede at skrive, at tilbuddet nu lød på 150 kr. for tasken, 850 kr. ex. moms for en times arbejde og så 25 kr. for min busbillet, hvis hun skulle have den. Og så blev hun blokeret.

Der gik ikke lang tid, før end at jeg kunne se, at jeg havde fået en vred smiley, på min salgsprofil, inde på markedspladsen, som er der, hvor man sælger sine ting, på Facebook. Og udover det, var der en, som havde anmeldt ALT mit Marc Jacobs, som jeg netop havde sat til salg, som værende falsk. Op ad bakke.

Jeg deler løbende, de her små historier, ovre på min private Facebookprofil, så folk kan få sig et grin eller en forargelse, når de læser med. Så efter historien med tasken og herefter anmeldelsen, om at mine ting skulle være falske (det er de ikke, vil jeg lige understrege), så bad jeg om mit netværk, ville være søde at hjælpe mig, ved at give mig en glad smiley på min profil.

Det var ikke nær så nemt, som man skulle tro. Først skulle de finde et af mine salgsopslag. Herefter, skulle de kontakte mig, som køber og skrive mig en besked, som jeg skulle svare retur, før end de fik smiley systemet frem.

Der sker så det, at mine notifikationer går amok. Det er ikke alle, der er vant til at bruge markedspladsen, så i stedet, liker de alle mine opslag og skriver søde kommentarer, om at jeg er en god sælger. Hele 6 personer, får givet min profil en glad smiley, så nu er det også rettet op. Men nu er mine opslag, i hvert fald kommet ud, vidt og bred og er fyldt til renden, med næstekærlighed.

Jeg blev simpelthen så rørt, over at folk, som jeg primært kender perifert eller igennem de sociale medier, gjorde alt hvad der stod i deres magt, for at sørge for at retfærdigheden, kom til dens ret.

Da jeg ikke havde set den store respons komme, var jeg på vej ud af døren (sjovt nok, til et loppemarked), så da jeg steg ind i min venindes bil, var jeg helt blæst over af kærlighed og omsorgsfulde ord, fra de skønneste mennesker. Jeg er stadig rørt over, hvor gode mennesker, jeg kender og som er klar til at hjælpe, når noget som står mig nært, ikke helt går efter planen.

Jeg har stadig fire ikeaposer, som gerne skulle få nogle ben at gå på snarest, så jeg kan få plads i mit kontor. Men de første 9 ting er solgt i dag, så mon ikke de sidste 150 ish, også snart kan komme derud af.

Har du haft nogle sjove, underlige eller vilde oplevelser, når du har solgt ting online?

Xx
Olivia Noel

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Læs min privatlivspolitik her.

Kommunikationsrådgiver for start up-virksomheder, nystartede,
selvstændige og freelancere.

Jeg hjælper dig med at finde din rette vej, holde din gejst i live og brænde igennem, så din virksomhed kan blomstre.

2 tanker om “Mine vilde købere og mit endnu vildere netværk

 1. Hej Rose 🙂

  Nogle folk er simpelthen bare for meget, når vi taler om salg på nettet.

  Heldigvis kan det tælles på en hånd, de dårlige oplevelser jeg har haft, jeg er ret god efterhånden til at få spottet de folk ud, som kunne skrive på opslaget for at tvære en ud bagefter

  Der er lidt stilstand i mit salg og er på ny imponeret over hvor meget du får kørt gennem din “butik”

  1. Mornings søde AMguld 🙂

   Ja, der er bare nogen derude, som ikke burde have adgang til internettet og os andre. Jeg når for det meste også at spotte dem, men til tider, går det galt alligevel. Dog er jeg blevet mere emsig, med at give min adresse ud til alle og enhver, da jeg så pludselig har tosser løbende.

   Men godt at du ikke har nær så mange, fjollede oplevelser som jeg. Dem er vi helst foruden 😀

   Hvor er du sød. Jeg har måske bare så meget, at jeg rent faktisk får solgt lidt engang imellem. Jeg havde helt glemt, at jeg har solgt et par sko. De bliver hentet om tyve min. Og lige nu, er der tikket en besked, om et møbel, som en anden gerne vil købe. Så lidt sker der her.

   Alt mulig held og lykke med salget.

   Knus
   Olivia (Rose)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *