Online færden

Kategorier Sociale medier

Din opførsel online smitter af på dit offline liv

Har du overvejet din kommunikation på de sociale medier? Når du træder ind på de sociale platforme, har du som oftest et brugernavn som afspejler hvem der sidder bag skærmen. Dine kommentarer og reaktioner som du deler, vil senere hen kunne blive opfanget af andre. Man sætter altid digitale fodspor. For mange er det blot blevet en del af dagligdagen, men husker du at tænke fremadrettet, når du skriver en status eller kommenterer et opslag?

Muligt samarbejde

Når jeg deler holdninger og meninger på mine sociale medier, gør jeg det altid meget velovervejet. Det er samtidig utrolig vigtigt for mig at jeg holder mig til et niveau, hvor jeg efterfølgende kan se mig selv i øjnene og ved at jeg har formuleret mig på en måde, hvor jeg ikke er gået over stregen. Som oftest er det ikke blot den person som du svarer i en tråd, som læser med. Det er ligeså vel alle de andre som deltager i forummet, som følger med i debatten.

Ofte bruger jeg en del tid i diverse iværksætter/freelancegrupper, hvor mange af mine mulige kunder eller samarbejde befinder sig. Bølgerne kan hurtigt gå højt eller gå i en retning, som ikke var hensigten for trådstarter. Her blander jeg mig gerne, men holder mine svar sobre og nede på jorden, så der ikke bliver pustet til ilden. Dette har jeg flere gange fået ros for og folk husker mig for noget positivt. Samtidig får jeg også flere henvendelser og venneanmodninger fra relevante personer, som gerne vil tilføje mig til deres netværk.

Hvor går grænsen?

For mig går grænsen ved had og racisme. Så bliver folk ganske enkelt blokeret, da det ikke er mennesker som jeg ønsker at omgås med, hverken privat eller som erhverv. For selvom en person så ville betale mig dobbelt takster, så er det i sidste ende ikke dette værd. Man skal holde fast i sine standpunkter og stå ved dem. På denne måde skaber du også respekt omkring din person og fortæller hvem du er.

Adskillelse af privat og erhverv

Der er uden tvivl en grænse imellem privat og erhverv. For mig er det vigtigt at jeg ikke har mine kunder som venner på min private Facebook profil. Det er egentlig ikke fordi at de ikke må følge med, for jeg lægger ikke skjule på mine holdninger. I stedet handler det om at jeg skal kunne tage fri og trykke på “pause” knappen, uden at nogle af mine kunder skal følge med. Jeg vil også kunne dele billeder af mig selv, hvor jeg hygger med mine venner og familie, men hvor grænsen fra personligt, bevæger sig over i privat. Dog får jeg til tider kunder ind, som i forvejen er på min venneliste, men så kender de mig heldigvis på forhånd.

Tal pænt

Men helt generelt vil jeg bare gerne have en bedre online kultur. Og som med alt andet, skal man starte hos sig selv. Derfor forsøger jeg at sætte et eksempel for hvordan man bedst muligt bevæger sig rundt på nettet og kommunikere med andre mennesker. Og ja, jeg arbejder med kommunikation, så det kan også tænkes at jeg er en smule farvet af mit fag, men hvis jeg kan være med til at skrue blot en lille smule på vores online kommunikations kultur, så er jeg utrolig glad.

Tænker du over hvad du deler, skriver og liker? Del dine erfaringer i kommentarsporet og lad os tage debatten.

Alt det bedste
Olivia
Rose Media

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Læs min privatlivspolitik her.

Kommunikationsrådgiver for start up-virksomheder, nystartede,
selvstændige og freelancere.

Jeg hjælper dig med at finde din rette vej, holde din gejst i live og brænde igennem, så din virksomhed kan blomstre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *