Skab nye bekendskaber – online

Kategorier Sociale medier

Tidligere, når man skulle finde nye bekendtskaber, var man nødt til at tilmelde sig et kursus, gå til gymnastik eller andre aktiviteter, hvor man ville finde ligesindede.

Men i dag kan du gøre det hjemme fra computeren. Du kan melde dig ind i en Facebookgruppe, hvor andre der elsker planter, også sidder og gakker ud over den nyeste tendens (jeg må gerne skrive sådan, for jeg er en af dem). Ellers du kan langsomt opbygge dit netværk af spændende mennesker, som du kan invitere på en kop kaffe eller… brevskrivningskoncert i det kongelige bibliotek.

Den første mulighed, er nok den de fleste af os griber til. Men i onsdags mødtes jeg med en dygtig blogger, som jeg længe har været “venner” med. Online. Så vores første møde, blev i det gamle bibliotek, i den sorte diamant. Helt stille. Med hver vores konvolut, ene stykke papir, en kuglepen og de mange grønne lamper, der omringende os og de 100 andre mennesker (primært kvinder), som havde tilmeldt sig eventet.

Eventet gik ud på at vi skulle skrive et brev, tegne en krusedulle eller en tegning og så ville de sende den, lige til den man ville. Med det fineste brevpapir, der så meget royalt ud. Det endte med at jeg skrev et laaaaangt brev til mine forældre, uden noget sådan reelt indhold. Bare lidt tanker, fra den seneste uge. Og da vi kun troede at vi havde ét stykke papir, har jeg skrevet det med mikrosmå bokstaver, som jeg ikke aner om de kan læse. Efter 50 minutter, var min hånd ved at gå i kramper. Hvordan pokker klarede man lige at skrive det ene kladdehæfte fyldt efter det andet, dengang man var barn og der ikke lige var en computer ved hånden? Jeg forstår det virkelig ikke. Men tiden fløj egentligt ret hurtigt og vupti, så var klokken 21.30. Ingen rejste sig. Så Helene og jeg, kiggede på hinanden og blev hviskende, enige om at vi godt kunne forlade salen. Så det gjorde vi. Trissende. Bagefter kiggede vi på hinanden og grinede lidt af den spøjse oplevelse. Undervejs, blev der spillet musik. Noget klarinet, bakket op af bankelyde. Nogle gange hidsigt. Andre gange, var jeg i tvivl om der var noget musik? Men så har vi fået prøvet det af. Det bedste ved hele aften, var faktisk da vi efterfølgende blev enige om at gå op til hovedbanegården.

Vi fulgtes igennem slotshaven og opdagede at det faktisk var der, at udgangen var. Og ikke igennem Den sorte diamant, hvor vi var kommet ind fra. Så forstod vi bedre, at rulletrapperne var spærret af og ikke kørte… Men gjorde det selvfølgelig blot på VORES måde.

Selvom det var en af de koldeste aftener længe, tøede vi begge langsomt op og samtalen flød af sted. Vi endte endda med at tulle lidt rundt på hovedbanegården, da hverken bus eller tog, kørte lige med det samme. Og sådan kom vi igennem en masse spændende emner om blogging, livet som selvstændig, de chancer man må tage her i livet, kærligheden, den hjælp man giver ud til andre og tillid. Vi gav til sidst et stort kram og vinkede farvel.

Jeg har i de sidste 5-6 år, brugt min Facebookside, som de fleste bruger LinkedIn. Jeg tilføjer folk, som jeg finder spændende. Og så skriver jeg på deres opslag, som om vi kender hinanden. Spørger de til råds, så svarer jeg. Fortæller de om deres nye baby, ønsker jeg tillykke. Starter de en debat, deltager jeg. Og på den måde, lærer jeg hurtigt folk at kende og skaber en tryghed omkring mig selv. Så når jeg deler ud af mit liv, så tør de også godt komme på banen, for jeg er slet ikke så farlig.

Det har også gjort, at jeg med tiden er blevet endnu mere udadvendt. For selvom de fleste nok tror at jeg altid har været sådan, så har jeg i størstedelen af mit liv, været introvert. Hvor jeg de sidste ti år, har fået vendt det til det modsatte.

Jeg kan stadig blive vildt usikker i større forsamlinger, hvor jeg ikke kender nogen. Men som min gode veninde siger, så er jeg den dygtigste hun kender, til at smalltalke. Jeg kan altid finde på noget at spørge folk om. Det i sig selv, er et sjov talent at have, for det hjælper på pinlig tavshed, som vi allesammen ved er forfærdeligt.

Så her er min opfordring til dig. Kontakt en du gerne vil drikke en kop kaffe med og få det gjort. Personen bliver helt sikkert smigret over at du gerne vil bruge lidt tid med dem og takker ja.

Hav en skøn (snefyldt) dag.

XX

Olivia Noel

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Læs min privatlivspolitik her.

Kommunikationsrådgiver for start up-virksomheder, nystartede,
selvstændige og freelancere.

Jeg hjælper dig med at finde din rette vej, holde din gejst i live og brænde igennem, så din virksomhed kan blomstre.

2 tanker om “Skab nye bekendskaber – online

 1. Skøn opfordring, den skal jeg lige tygge på… <3
  Der er så mange mennesker i min online verden som jeg gerne ville sige hej til og gi en krammer.
  Lige nu er jeg bare ikke så social.. men når foråret kommer vil jeg huske dine ord og kunne også være at vi to i fremtiden skulle kigge hinanden i øjnene og sige hej..

  Knus Jeanette <3

 2. Hej Jeanette

  Det lyder som en vidunderlig plan. Og må jeg indskyde at foråret er i fuld gang. Det startede d.1 marts 😉 Selvom vejrudsigten ikke helt er med os.

  Vintergækkekrammere herfra
  Olivia Noel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *